onsdag 17 oktober 2012

Kalljäst bröd - dag 1

Ska testa ett recept på kalljäst bröd.

Vi kan kalla det för Anna's bröd efter personen jag snott receptet från. Anna bor i Canada. Jag har ändrat lite på receptet. Jag testar med lite mer torrjäst och lite mindre salt än vad hon har.

Du behöver:
½ msk torrjäst
ca 8 dl vetemjöl
4 dl vatten
½ tsk salt

Dag 1
Blanda alla torra ingredienser (jäst, mjöl, salt) i en stor skål.
Tillsätt 4 dl kallt vatten.
Blanda med en träsked.
Tillsätt ev mer mjöl - men degen ska vara lös.
Knåda inte.



Ta en mindre skål, tillräckligt stor för att degen ska få plats.
Strö lite mjöl i botten på skålen.
Lägg i degen i denna mindre skål.
Strö lite mjöl över degen.


Täck skålen med plastfilm.
Kny ett snöre sunt eller trä över ett gummiband, så det blir tätt.
Låt degen jäsa 12 - 24 timmar på dragfri plats i rumstemperatur.



Fortsättning följer imorgon...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar