onsdag 10 juni 2015

Köttgryta, långkok med torkad frukt

4 portioner

Utrustning
Stekgryta (panna) av gjutjärn, hushållsvåg, kniv, skärbräda

Ingredienser 
5 hg högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
75 g osvavlade aprikoser
50 g katrinplommon
2 medelstora morötter
3 msk chilisås
½ tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 nypa kanel
1 tsk ingefära
4 - 5 dl vatten
salt, peppar
rapsolja



Putsa och dela
Putsa köttet från senor och skär det i munsbitar.

Skala, dela och hacka
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Dela morötterna i mindre bitar. Dela aprikoserna och katrinplommonen på mitten.


Bryn, krydda och stek
Hetta upp en stekgryta (eller stor stekpanna med lock). Bryn köttet runt om så att det får stekyta. Tillsätt lök och vitlök. Krydda. Sätt ner värmen till låg temperatur. Tillsätt resten av ingredienserna och 4 dl vatten. Låt puttra 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs.

Servera 
Servera med ris, couscous eller liknande, och  en sallad på rårivna morötter, samt bröd och frukt. Brödet doppar man i såsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar