Du behöver: Kakform 24 cm diameter, med löstagbar kant Kastrull Bunke att röra till smeten i Visp Sked att röra med Trådsil att sikta med Kaka: 4 dl mjöl 3 dl socker 3 msk kakao 1 tsk bakpulver 1 kryddmått salt 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk kanel 100 g smör 250 ml Coca-Cola 125 ml mjölk 2 ägg Glasyr: 100 g smör 2 msk Coca-Cola 2 dl florsocker |
Så här gör man: Sätt ugnen på 175°. Smörj formen. Kaka: Sikta ner mjöl, socker, kakao, bakpulver, salt, vaniljsocker, kanel i en bunke. Med andra ord alla torra ingredienser. Blanda. Smält smör i en kastrull och tillsätt Coca-Cola och mjök. Blanda ner lite i taget med de torra ingredienser i bunken. Tlllsätt äggen ett i taget. Häll smeten i den smörade kakformen och grädda ca 40 minuter. Kakan ska inte vara kladdig men heller inte överbakad. När kakan är klar - låt den svalna innan du lägger på glasyren. Glasyr: Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda i Coca-Cola, kakao och florsockor. Rör tills du har en blank slät glasyr. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. |
Man kan servera kakan med vaniljglass och chokladsås Chocklad sås: En stor chokladkaka En skvätt vispgrädde 2 msk mini marshmallows Smält chokladen i en kastrull och rör försiktigt i grädden till en lagom tjock sås. Tillsätt ev lite varmt vatten. Rör ner marshmallows och låt dem smälta. |
Ser riktigt onyttigt, smaskigt ut :)
SvaraRadera