Ostsufflé (4 portioner) Du behöver: 4 portionsformar (ca 3 dl stora) kastrull bunke att vispa äggvita i elvisp 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk 4 ägg 1 msk smör 3 dl riven Cheddarost 2 tsk Maizena salt peppar |
Så här gör man Sätt ugnen på 175°. Riv osten. Smörj formarna. Vispa ut mjölet i lite av mjölken och häll blandningen i en kastrull. Späd med resten av mjölen. Tillsätt smöret. Koka försiktigt under omrörning (bränner lätt i botten). Låt koka ca 3 - 5 minuter. När mjölkblandingen tjocknat till en smet, ta av grytan och låt smeten svalna lite. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna en i taget i smeten. Rör ner den rivna osten i smeten. Rör ner majsstärkelsen. Smaka av med salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd snabbt, men väldigt försiktigt, ner äggvite-fluffet i smeten. Fördela smeten i formarna. Låt suffléerna gräddas 25 - 30 min. Öppna inte ugnen innan de ser klara ut och grädda inte förlänge. |
Jag serverade suffléerna tillsammans med ångkokt potatis, rivna morötter, romansallad och ett glas isvatten. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar