tisdag 30 juli 2013

Bavaroise - vaniljpudding från Bayern



Till 6 portioner pudding:
3 gelantinblad
4 äggulor
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en 1/2 citron
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vispgrädde

Sås:
½ l jordgubbar
1 skalad och delad persika 
1 msk strösocker
saften av en ½ grapefrukt
(eller motsvarande mängd andra frukter och bär)

Puddingen:
Lägg gelantinbladen i isvatten i minst 10 minuter.

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir vitt och fluffigt.
Koka upp mjölken i en gryta och ta sedan bort grytan från plattan.
Krama ur gelantinbladen och lös upp dem i den varma mjölken
Under kraftig vispning - häll mjölken i äggsmeten.
Låt blandningen svalna.

Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i 6 vattensköljda portionsformar.
Låt stela över natten i kylen.

Såsen
Mixa frukt och bär med en mixer. Smaka av med strösocker. 
Låt kallna i kylen.

Servera
Stjälp upp puddingarna på varsitt fat. Häll såsen runt puddingen. Dekorera med jordgubbar - eller andra bär. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar