Ingredienser
2 tsk kakaopulver
50 g 70% mörk choklad
1 ägg
1 äggula
60 g farinsocker
2 msk Tia Maria likör
50 g siktat vetemjöl
florsocker
4 stora fasta muffinsformar
Tillbehör: bär, och glass, grädde eller vanilj sås
- Ställ in ugnen på 175 grader
- Strö kakaopulver i botten på muffinsformarna och skaka runt så pulvret täcker insidan av formen
- Smält chokladen och smöret i vattenbad - rör mjukt och låt svalna lite
- Vispa ägg och socker med elvisp tills det är vitt och fluffigt
- Blanda chokladsmeten och äggsmeten
- Häll i likören och sikta i vetemjölet (använd en liten trådsil)
- Fördela smeten i formarna
- Baka i ugnen 15 - 20 minuter - känn med en provsticka att de inte är kladdiga inuti
- Ta ut dem från ugnen och damma över florsocker (använd den lilla trådsilen igen)
- Låt svalna med servera dem medan de ännu är varma
ELM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar