Spansk kyckling
4 portioner
1 kyckling (12 delar)
3 msk olivolja
3 färska smala chorizo
1/2 - 1 kg potatis
1 gul lök
1 tsk torkad oregano
1 apelsin (skal + juice)
salt
Ugn: 225 grader
Stek korven
Dela i bitar
Dela kycklingen i 12 delar, pensla kycklingdelarna med olivolja och salta.
Skrubba potatisen noga, behåll skalet på, dela dem i 4 - 6 delar beroende på hur stora potatisarna är.
Skala och dela löken i små bitar.
När korven är stekt, dela den också i mindre delar.
Lägg allt i en låg ugnsäker panna
Lägg först i kycklingdelarna, och sedan fördela potatis, lök och korv mellan kycklingdelarna.
Krydda
Tvätta apelsinen. Riv skalet över kycklingen. Pressa apelsinen och häll juicen i pannan.
Strö över oregano.
Stek ca 1 timme i ugnen
Servera med en sallad och ev ett glas spanskt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar