Örtsenap |
Ölsenap |
Örtsenap (stark)
Ingredienser
3 msk gula senapsfrön1 msk bruna senapsfrön
2 tsk finklippt färsk timjan (1 + 1)
2 tsk finklippt färsk rosmarin
1 tsk finklippt färsk basilika
0,8 dl äppelvinäger
0,8 dl - 1 dl vatten
1 tsk farinsocker
3/4 tsk salt
3 dagar i förväg
Blanda senapsfrön, 1 tsk timjan och resten av örtkryddorna, vinäger och vatten i en glasburk. Sätt på locket. Skaka om och låt stå i rumstemperatur 2 -3 dagar. Inte längre för då kan senapen bli för skarp i smaken.Mixa
Kör ingredienserna i glasburken i en mixer, tillsammans med farinsocker, 1tsk timjan och salt. Man kan behöva tillsätta mer vätska om senapen blir för tjock och torr.Låt stå
Häll senapen i en glasburk och låt stå i kylskåpet 2 veckor innan den används.Ölsenap (stark)
Ingredienser
0,5 dl Colmans senapspulver1,25 dl Corona öl
1 - 2 msk vatten
2 tsk gurkmeja
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk maizena mjöl
1/2 tsk citronjuice
1/2 tsk socker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar