- 1 gul lök
- ½ purjolök
- 1 liten bit färsk ingefära
- rapsolja att steka i
- 1 dl russin
- ½ dl tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- ½-1 msk curry
- 1 msk flytande honung
- en kruka hackad färsk timjan
- en nypa kanel
- ½-1 tsk spiskummin
- 1 krm sambal oelek
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 burk kikärtor (400 g)
- ½ l vatten
- ett litet blomkålshuvud, ca 800 g
- 70 g bladspenat (frusen)
- salt, peppar
- 100 g mandlar
- ½ dl russin
- matyoughurt
- 3 dl bulgur, kokt enl förpackning
- Börja med att skala och rosta mandeln (tillbehör)
- Hacka lök och purjo
- Skala ingefäran
- Fräs lök, purjo, ingefära, russin och curry i olja ca ett par minuter i en gryta
- Tillsätt tomatpuré, de krossade tomaterna, pressad vitlök, lagerblad, honung, timjan, spiskummin, kanel, sambal oelek, kikärtor samt vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
- Dela blomkålen i små buketter.
- Lägg blomkål och spenat i grytan. Koka ytterligare 10 min.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Bulgur tar 10 minuter att koka.
Ät grytan med en klick yoghurt överströdd med rostad mandel och russin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar