Recept 4 pers
- 1 liten gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- olja (+ smör) - smör kan uteslutas
- 2 burkar kokta vita bönor (800 g)
- 0,5 dl tahini
- 0,5 dl majsstärkelse
- 0,5 tsk spiskummin
- 2 msk hackad persilja
- ½ tsk salt
- peppar
- 2 dl ströbröd
- Hacka löken fint. Fräs den hackade löken i olja (och lite smör) på svag värme tills den är mjuk.
- Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga.
- Blanda lökhacket, tahini, majsstärkelse, spiskummin, persilja, salt och peppar.
- Mosa alltsammans och forma smeten till bollar stora som vanliga köttbullar.
- Rulla bollarna i ströbröd.
- Stek bönbollarna i olja (och lite smör) tills de är gyllenbruna.
Tahini-dressing
- 0,5 dl tahini
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl olja
- 2 msk citronjuice
- (1 vitlöksklyfta)
- en nypa salt
Mixa alla ingredienserna till dressingen.
Till sist
- Riv en stor morot
- Strimla några salladsblad
- Värm tacoskalen i ugnen
- Fyll tacoskalen med bönbollar, morötter, salladsblad och ringla över tahini-dressingen.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar