- 500 g laxfilé färsk eller tinad
- 8 medelstora potatisar
- 4 stora tomater på gren
- 2 msk olivolja
- 2 msk tacosås eller chilisås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl riven ost
- salt, peppar
ugn: 225 C Tid i ugn: 20+10 minuter + gratenering
- Skölj och skär potatisen i små kuber.
- Lägg potatisbitarna i en ungsäker form.
- Blanda 1 msk olja med tacosås (chilisås).
- Häll tomat-olja över potatisen och blanda runt.
- Salta och peppra lite.
- Sätt formen i ugnen 20 min.
- Dela under tiden fisken i kuber.
- Hacka tomaterna och blanda dem med en krossad vitlöksklyfta och 1 msk olja.
- Ta ut formen från ugnen.
- Fördela fiskbitarna över potatisen. Salta och peppra.
- Häll tomathacket över potatisen.
- Sätt in formen ytterligare 10 minuter
- Strö över den rivna ost och sätt in i ugnen tills osten smält
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar