lördag 19 februari 2011

Recept: Sötpotatis-brownies

En normalstor ugnsbakad sötpotatis i bitar
  1. Värm ugnen till 225 grader
  2. Tvätta potatisen, dela den i två halvor och sedan i mindra bitar
  3. Lägg bitarna i en  ugnsäker form med skalen nedåt
  4. Sätt in formen i ugnen och låt potatisbitarna bakas i ca 30 minuter eller tills de är mjuka
Sötpotatis brownies

Ingredienser:

1,5 dl sötpotatis, bakad och mosad (se recept)
125 g smör, rumstemperatur
2,5 dl socker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kanel
2 ägg
2 dl vetemjöl
chokladkräm (se recept)
jordnötter, grovt hackade

Tillagning:
  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Smörj en bakform med storlek ca 20x20 cm
  3. Rör smör och socker tills det blir vitt och fluffigt
  4. Tillsätt sötpotatisen, vaniljsockret,  kanelen och äggen
  5. Tillsätt mjölet lite i taget och blanda väl
  6. Fördela smeten jämnt i den smorda formen
  7. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Kolla med en baksticka att kakan inte är kladdig inuti
  8. Låt kakan svalna lite
  9. Bred chokladkrämen över hela kakan
  10. Strö över jordnötterna
  11. Låt kakan bli kall
Chokladkräm (recept från Arla)

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker

Tillagning
  1. Koka upp grädden i en kastrull.
  2. Dela chokladen.
  3. Rör ner den och vaniljsockret i grädden.
  4. Rör om till chokladen har smält. 
  5. Låt svalna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar