onsdag 8 februari 2012

Choklad - Coca-Cola - Kaka


Du behöver:
Kakform 24 cm diameter, med löstagbar kant
Kastrull
Bunke att röra till smeten i
Visp
Sked att röra med
Trådsil att sikta med

Kaka:
4 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel

100 g smör
250 ml Coca-Cola
125 ml mjölk
2 ägg

Glasyr:
100 g smör
2 msk Coca-Cola
2 dl florsocker


Så här gör man:
Sätt ugnen på 175°. Smörj formen.

Kaka:
Sikta ner mjöl, socker, kakao, bakpulver, salt, vaniljsocker, kanel i en bunke. Med andra ord alla torra ingredienser. Blanda.

Smält smör i en kastrull och tillsätt Coca-Cola och mjök. Blanda ner lite i taget med de torra ingredienser i bunken. Tlllsätt äggen ett i taget.

Häll smeten i den smörade kakformen och grädda ca 40 minuter. Kakan ska inte vara kladdig men heller inte överbakad.

När kakan är klar - låt den svalna innan du lägger på glasyren.

Glasyr:
Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda i Coca-Cola, kakao och florsockor. Rör tills du har en blank slät glasyr. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

Man kan servera kakan med vaniljglass och chokladsås
Chocklad sås:
En stor chokladkaka
En skvätt vispgrädde
2 msk mini marshmallows

Smält chokladen i en kastrull och rör försiktigt i grädden till en lagom tjock sås. Tillsätt ev lite varmt vatten. Rör ner marshmallows och låt dem smälta.

1 kommentar: