onsdag 15 februari 2012

Bacon och ägg toast cup


Har blivit "Pinterest" beroende på sista tiden.
Pinterest är en virtuell anslagstavla (pinboard) där man sparar bilder man hittar och tycker om. Man stjäl inte dem för länken till originalet finns om man klickar på bilden. Bilderna blir en inspirationskälla till handarbeten, matlagning, trädgård, heminredning, resor mm.
http://pinterest.com/about/

Man kan också se andras pinboards och få ideer från dem. Först behöver man installera en "Pin It" ikon i bokmärksmenyn i sin webbläsare, sen är det bara att trycka på den när man vill "pinna" en bild.
http://pinterest.com/

Testade ett recept från min Pinterest-breakfast-samling denna morgon

Bacon och ägg toast cup (Bacon and egg toast cup)

Du behöver till 6 portioner:
Muffinsplåt med 6 hål
Stekplåt
Rivjärn för osten

6 skivor bacon
6 skivor bröd
1,5 dl riven ost
6 ägg
salt och peppar

smör till formarna


Så här gör man:
Sätt ugnen på 200°. Smörj formarna.

Stek baconen 3-5 minuter. De får inte bli hårda för då kan de inte formas. Lägg dem åt sidan för att svalna och rinna av på ett fat med hushållspapper.

Tryck ut runda skivor av brödskivorna med hjälp av ett glas eller rund form.

Pressa ner bröd-rundlarna i varsin muffinsform. Kanta den lilla "brödkorgen" med ett bacon. Baconet ska placeras runt brödet, mellan brödet och formen.

Strö lite riven ost över bottnen av "brödkorgen". Knäck ett ägg över osten i varje form, utan att ha sönder gulan.

Baka i ugnen tills ägget är lagom stekt, 15-20 mimuter beroende på hur löst man vill ha ägget.

Lossa "korgen" från formen med en kniv (inte metall om du använder non-stick plåt").
Krydda med salt och peppar. Servera och ät direkt medan rätten är varm.

Original recept:
http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2010/12/bacon-and-egg-toast-cups.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar