måndag 29 april 2013

Världens mat - Starbucks Lemon Loaf

Starbucks Lemon Loaf




Kaka:
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 msk smält smör
1 tsk vaniljarom
1 tsk citronarom
1 dl citronsaft
1 dl olja

Glasyr:
2,5 dl florsocker
2 msk mjölk
1/2 tsk citronarom

Ugn: 175 grader

Blanda torra ingredienser i en stor skål
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, och salt i en stor skål.

Vispa i en mindre skål
Vispa ägg, socker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt smält smör, vaniljarom, citronarom och citron.

Blanda samman
Häll äggblandingen i den torra blandningen och blanda till en jämn smet. Blanda i oljan.

In i ugnen
Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Baka i ca 45 minuter i ugnen. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt kallna.

Glasyr
Blanda ingredienserna till en lagom tjock smet. Bred ut över kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar