tisdag 17 september 2013

Min version av Ceasar Sallad. Cezarina Sallad

Cezarina Sallad


1 portion

Dressing:
1 msk mat-yoghurt 
1/2 msk majonäs
2-4 anjovisfiléer
(anjovisspad) 
(lite peppar)

Krutonger:
1 baguette
olivolja
(vitlök)

Bacon:
3 skivor bacon
(1 tsk dadelsirap eller lönnsirap)
(lite mald kanel)

Övrigt:
1 ägg
romansallad
rödlök 
parmesanost
(ev valnötter)

Mixa 
Mixa 2 anjovisfiléer, yoghurt och majonäs, med en gaffel eller en mixerstav. Smaka av med ev fler anjovisfiléer och ev några droppar anjovisspad och lite peppar.

Rostade krutonger
Skiva baguetten i tunna skiva. Gnid ev in dem med riven vitlök. Stek dem på plåt i olivolja, tills de blir guldbruna och krispiga. 

Stekta bacon
Knaperstek baconen, på en plåt eller i ugnen. På slutet, krydda baconen med lite sirap och pyttelite kanel, om man så vill. Låt dem rinna av en halv minut på ett hushållspapper. 

På tallriken
Skär en skiva romansallad på längden. Ringla över dressingen. Riv över parmesanost efter behag. Lägg på några tunna skivor rödlök och strö ev över bitar av valnötskärnor.

Skala och dela ägget. Lägg upp krutongerna lite snyggt och till sist baconen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar