torsdag 11 januari 2018

Tacos med bönbollar och tahini-dressing

Recept 4 pers


Bönbollar
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja (+ smör) - smör kan uteslutas
  • 2 burkar kokta vita bönor (800 g)
  • 0,5 dl tahini
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • peppar
  • 2 dl ströbröd
  1. Hacka löken fint. Fräs den hackade löken i olja (och lite smör) på svag värme tills den är mjuk. 
  2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. 
  3. Blanda lökhacket, tahini, majsstärkelse, spiskummin, persilja, salt och peppar.
  4. Mosa alltsammans och forma smeten till bollar stora som vanliga köttbullar. 
  5. Rulla bollarna i ströbröd. 
  6. Stek bönbollarna i olja (och lite smör) tills de är gyllenbruna.














Tahini-dressing 
  • 0,5 dl tahini
  • 0,5 dl vatten 
  • 0,5 dl olja 
  • 2 msk citronjuice
  • (1 vitlöksklyfta)
  • en nypa salt

Mixa alla ingredienserna till dressingen.  

Till sist 
  1. Riv en stor morot
  2. Strimla några salladsblad
  3. Värm tacoskalen i ugnen
  4. Fyll tacoskalen med bönbollar, morötter, salladsblad och ringla över tahini-dressingen. 



Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar