tisdag 6 december 2011

Grönt potatismos - florentine


Grönt potatismos: (Potatismos florentine)
4 portioner

Du behöver
Kastrull till att koka mjölken i
Kastrull till att koka potatisen i
Visp
Potatisstöt

8 hg mjölig potatis
1 msk smör
1,5 dl standard mjölk
1 hg frusen hackad spenat
1 tsk salt
1 krm riven muskot


Så här gör man
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen i vatten, under lock, tills den är mjuk
Mät upp mjölken i en kastrull, tillsätt den frusna spenaten, smöret, saltet och muskoten.
Låt mjölkblandningen sjuda på svag värme tills spenaten tinat och smöret smält
Låt potatisen rinna av.
Mosa potatisen med en potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen till önskad konsistens
Vispa moset så det blir fluffigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar