söndag 4 december 2011

Risgrynsgryt i ugn


Risgrynsgröt i ugn:

4 portioner (ca 1 liter gröt)
Du behöver
Ugn 100 °C
Rostfri gryta
Slev att röra med

1,5 dl grötris
3 dl vatten
1 msk smör (aldrig margarin)
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
1 bit hel kanel

Tillbehör:
saftsoppa
klementiner
eller
mjölk, socker och kanel


Gör så här:
Ställ in ugnen på 100°.
Mät upp ris, vatten, smör och salt och lägg det i grytan.
Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter.
Tillsätt mjölken och kanelen.
Låt gröten koka upp igen och rör om.
Ställ grytan med locket på i ugnen och låt svälla i 1 timme.
Koka upp gröten igen.
Om den är för tunn, koka den lite utan lock.
Om gröten är för tjock, späd med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar