lördag 26 oktober 2013

Räk och korvgryta med spagetti


Väldigt gott - lite kryddigt

4 portioner

Ingredienser

olivolja
2 korvar, Santoreggia Italiensk (Scan)
5 dl krossade ekologiska tomater (Änglamark)
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk klippt persilja
2 msk klippt basilika (färsk)
1/2 kg räkor

Spagetti + parmesanost

Bryn korv

Dela korven i små tärningar.
Bryn den i olivoljan 2 min på medelvärme.

Tillsätt

Tillsätt de krossade tomaterna och 1 dl vatten.
Smula ner en halv buljongtärning och rör om så den löses upp.
Riv ner en vitlöksklyfta.
Klipp persilja och basilika i små bitar (lägg i ett glas och klipp).

Låt puttra i ca 20 minuter.

Räkor

Lägg ner räkorna i grytan utan att koka mer.

Servera 

Servera med kokt spagetti och riv över parmesanost efter behag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar