måndag 21 oktober 2013

Rostade tomater


2 kg tomater, jämnstora, inte för mogna
5 msk olivolja
4 - 6 klyftor vitlök
en nypa salt
(en nypa socker, örtkryddor, peppar)

Ugn: 100 grader 
4 - 7 timmar (beroende på storleken på tomaterna)

Tomaterna
Dela tomaterna i två lika stora halvor. Krafsa ur alla tomatkärnorna, så att det blir som en skål i tomaten. Lägg tomaterna på en smord långpanna med den skurna sidan upp.

Olja 
Blanda olivoljan med riven vitlök. Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker och peppar och örtkryddor (timjan, basilika t ex). Fördela oljan i tomatskålarna. 

Rosta tomaterna i ugnen tills de ser ut nästan som soltorkade tomater. De får inte bli brända. 



Kylskåp
Tomaterna kan förvaras i kylskåp ett par veckor 

Frys
Minst 6 månader

Äta
Äts som de är, i en sallad eller i soppa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar