söndag 12 maj 2013

Blanda en smoothie - Soygurt banan bär agavesirap

Soygurt banan bär agavesirap



2 dl sojayoghurt med vaniljsmak
1 dl sojayoghurt med jordgubbssmak
1 banan
2,5 dl frusna bär (blåbär, hallon, jordgubbar)
2 msk agavesirap

Blanda med mixerstav eller mixer.

Denna smoothie blir lite extra söt eftersom den smaksatta sojayoghurten innehåller socker, och man sötar med agavesirap.

Att sojayoghurten är laktosfri innebär inte att man tagit bort mjölksockret utan spjälkat upp det i andra sockerarter.

Agavesirap
Agavesirap är ett sötningsmedel som främst produceras i Mexico. Sirapen är sötare än vanligt vitt socker och sötare än honung.

Agavesirap består till största delen av fruktos, men också glukos och andra sockerarter. Den har mycket lägre GI jämfört med vanligt socker och honung. Vanligt socker och honung innehåller sackaros. Fruktos har lägre Glykemiskt Index än sackaros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar