onsdag 8 maj 2013

Världens mat - Mongolisk biff

Mongolisk biff



4 portioner

Olja att steka i
1 tsk riven ingefära
2 msk riven vitlök
2 dl soja
2 dl vatten
4 dl farinsocker
5 hg strimlad lövbiff
1 dl maizenamjöl
6 strimlade salladslökar, eller 1/2 strimlad purjolök



Panera köttet i maizenamjölet
Häll maizenamjölet i en skål och lägg ner det strimlade köttet. Rör runt så att mjölet täcker köttstrimlorna överallt. Häll köttet i en trådsil och skaka av överflödigt mjöl. Låt det panerade köttet vila några minuter.


Koka en sås av olja, ingefära, vitlök, soja, vatten och socker
Värm olja i en gryta och fräs den rivna ingefäran och den rivna vitlöken på låg temperatur, i ca 2 minuter. Häll sojan och vattnet över ingefäran och vitlöken och rör tills det blandats. Häll i farinsockret och låt koka på medelhög temperatur under omrörning, i ytterligare ca 3 minuter.

Stek köttet
Stek de mjölade köttstimlorna runt om i en stekpanna, ca 2 minuter, tills de blir är stekta på utsidan men forfarande rosa i mitten.

Häll på såsen
Häll såsen över köttet och låt puttra i ytterligare 2 minuter.

Strö över löken
Strö den strimlade löken över köttet.

Servera med ris och sallad








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar