lördag 4 maj 2013

Världens mat - Jordanska köttbullar med yoghurtsås

Jordanska köttbullar med yoghurtsås



4 portioner

Köttbullar:
5 hg lammfärs (eller blandfärs eller nötfärs)
1 finhackad liten gul lök, ca 2 msk
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk finhackad färsk timjan
1/2 tsk krossad kummin
1 ägg
1/2 tsk salt
Allkrydda (eller svartpeppar)
1/2 riven morot
olja att steka i

Yoghurtsås:
2,5 dl naturell turkisk youghurt
1/2 pkt saffran
2 tsk vatten
2 msk finhackad slätbladig persilja
saften från 1/2 citron
salt

Blanda alla ingredienserna till köttbullarna.

Stek köttbullarna
Stek köttbullarna i olja på en plåt, eller trä dem på ett grillspett och grilla dem.

Blanda ihop yoghurtsåsen
Krossa saffranet i saltet. Blanda alla ingerienser och låt såsen stå kallt tills den ska användas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar