söndag 12 maj 2013

Världens mat - Spansk kyckling

Spansk kyckling



4 portioner

1 kyckling (12 delar)
3 msk olivolja
3 färska smala chorizo
1/2 - 1 kg potatis
1 gul lök
1 tsk torkad oregano
1 apelsin (skal + juice)
salt

Ugn: 225 grader



Stek korven


Dela i bitar
Dela kycklingen i 12 delar, pensla kycklingdelarna med olivolja och salta.

Skrubba potatisen noga, behåll skalet på, dela dem i 4 - 6 delar beroende på hur stora potatisarna är.

Skala och dela löken i små bitar.

När korven är stekt, dela den också i mindre delar.



Lägg allt i en låg ugnsäker panna
Lägg först i kycklingdelarna, och sedan fördela potatis, lök och korv mellan kycklingdelarna.

Krydda
Tvätta apelsinen. Riv skalet över kycklingen. Pressa apelsinen och häll juicen i pannan.

Strö över oregano.



Stek ca 1 timme i ugnen 

Servera med en sallad och ev ett glas spanskt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar