tisdag 21 maj 2013

Världens mat - Cowboy lasagne

Cowboy lasagne




1/2 kg blandfärs
1 fint hackad gul lök
5 dl färdig tomatsoppa
3 msk osötad senap
1 riven vitlöksklyfta
Worcestershire sauce
Tabasco
salt och peppar
150 g majskorn
generöst med klippt persilja
175 g lasagneplattor
100 g riven ost med mycket smak

smör

Stekgryta
Ugnsäker form

Ugn: 200 grader, 30 minuter

Stek lök och färs
Stek den hackade löken tills den är genomskinlig. Tillsätt blandfärsen, rör om med t ex en trägaffel och fortsätt stek tills färsen är fördelad och fått färg.

Tillsätt tomatsoppa, vitlök och senap
När färsen är färdig brynt, tillsätt senap och en riven vitlöksklyfta. Låt puttra på svag värme 10 minuter. 

Smaksätt köttfärsåsen
Smaksätt såsen med Worcestershire sauce, Tabasco, salt och peppar. Låt puttra ett par minuter till.

Tillsätt majs och persilja
Ta av stekgrytan från värmen. Rör ner majskorn och persilja. 

Smörj formen
Smörj en ugnsäker form med smör 

Varva
Varva lasagne plattor med riven ost och köttfärssås. Först och sist - ett lager köttfärssås och ett lager riven ost. 

Grädda i ugnen 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar